Tutustu materiaaliin ja aloita opiskelu Ilmasto.nyt – etusivulla.

Ilmasto.nyt –kokonaisuus sijaitsee Helsingin yliopiston MOOC- alustalla (Massive Open Online Course), jonne kaikilla on vapaa pääsy. Voit kirjautua alustalle vierailijana, mutta huomaathan, että tehdäksesi monivalintatehtäviä sinun tulee luoda käyttäjätunnus sivustolle.

Opiskelija Tarkista tarjotaanko ilmastonmuutoksen peruskurssia jo oppilaitoksessasi. Vinkkaa opettajallesi mahdollisuudesta hyödyntää Ilmasto.nyt - materiaalia. Opiskele Ilmasto.nyt – kokonaisuus itsenäisesti ja selvitä, voitko sisällyttää sen osaksi tutkintoasi esimerkiksi vapaasti valittaviin opintoihin. Ilmasto.nyt-materiaaliin pohjautuvaa kurssia voit opiskella ainakin Helsingin yliopistossa (kurssikoodi ATM302), Itä-Suomen yliopistossa (kurssikoodi 3352703), Oulun yliopistossa (kurssikoodi 766383A), LUT-yliopistossa (kurssikoodi BH60A5900 ja BH60A2601), Jyväskylän yliopistossa (kurssikoodi BENA4036 ja CEMY5120), Tampereen yliopistossa (kurssikoodi FYS-3300), Aalto-yliopistossa (kurssikoodi PHYS-E0580), Turun yliopistossa (kurssikoodi MAAN6570), Hämeen ammattikorkeakoulussa (kurssikoodi: KK00BW09), Turun ammattikorkeakoulussa (kurssikoodi TE00BT85) ja Metropolia ammattikorkeakoulussa. Monet kursseista ovat myös auki avoimen yliopiston kautta. (Tiedot päivitetty 28.5.2021)

Opettaja Ilmasto.nyt soveltuu jokaisen alan opettajalle, sillä sen hyödyntäminen ei vaadi erityistä ilmastonmuutoksen tuntemusta. Voit sisällyttää oman alasi näkökulmia ja aiheita kurssiin lähiopetuksen ja projektitehtävien kautta. Hyödynnä Ilmasto.nyt - materiaalia kokonaan tai osittain, ja kokoa siitä ilmastonmuutosta käsittelevä kurssi osaksi opetustarjontaasi. Ohjeellisen Ilmasto.nyt - opintojakson laajuus on 5 opintopistettä. Tutustu Opettajalle - osioon, josta löydät yksityiskohtaisemmat ohjeet ja kurssisuunnitelman.

Tervetuloa ottamaan ilmastonmuutos haltuun!

KUMPPANIT
YHTEISTYÖSSÄ